fbpx
back to top
VijestiOHBP - najveće ulaganje u zdravstvo na području Osječko baranjske županije

OHBP – najveće ulaganje u zdravstvo na području Osječko baranjske županije

Naime, radovi na ovom objektu započeli su  26. srpnja ove godine, a vrijednost aktualnih radova je 153,87 milijuna kuna dok je ukupna vrijednost investicije 169 milijuna kuna što je osigurano kao bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva.  Manji dio sufinancira KBC Osijek iz vlastitih sredstava.
Riječ je o najvećem ulaganju u zdravstvo na području  Osječko – baranjske županije u posljednjih 30 godina .

– Projekt se pripremao od 2016. godine. Razlog izgradnje nove zgrade OHBP-a je nedostatak prostora za ambulante i dnevnu bolnicu s obzirom da je većina kliničkog dijela i dnevne bolnice u neuvjetnim podrumskim prostorijama. Rok izgradnje je relativno kratak, 20 mjeseci, a intenzivno nastavljamo i s radom na projektu izgradnje novog KBC-a.  Površina nove zgrade bit će 9.600 kvadrata bruto, a bit će građena na četiri etaže. Prizemna etaža bit će namijenjena djelatnicima dnevne bolnice, prva etaža za hitni prijem, a gornje dvije etaže za dnevnu bolnicu. Opremanje novog OHBP-a gdje će se naći i novi CT, te nova RTG  snimaonica bit će financirana iz kapitalnih sredstava za KBC Osijek u 2023. tako da ne bismo smjeli imati problema niti s opremanjem, kazao je Zubčić.
Ovo veliko osječko gradilište u ponedjeljak je obišla i ministrica  regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak, te gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike