fbpx
AktualnoObitelj Andrić iz tragedije crpi snagu koja ih potiče da pomažu drugima, učinili su to i ovih dana

Obitelj Andrić iz tragedije crpi snagu koja ih potiče da pomažu drugima, učinili su to i ovih dana

Iz vremena prije koronavirusa, počela je lijepa priča o „24 sata bez kompromisa“, dubrovačkim ugostiteljima koji jednom godišnje 24 sata od 6 sati ujutro do idućeg dana u isto vrijeme, kuhaju za namjernike koji novac uplaćuju humanitarno na poseban račun, namijenjen Dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik. Njihov susret s dubrovačkom bolnicom podsjetnik je na obiteljsku tragediju koja je danas prerasla u divnu humanitarnu priču kojoj se odazivaju brojni Dubrovčani.

-Posljednji su gosti ove godine došli oko 3.20 ujutro i napustili naš ugostiteljski objekt oko 4.50. Presretni smo jer smo zajedno s vama uspjeli ostvariti i ovogodišnju želju, skupiti novac za CTG za Dječji odjel dubrovačke opće bolnice – kažu.

Donacije za njihovu akciju uplaćivane su na račun humanitarne udruge Saudade ili na sam dan akcije u njihovom restoranu. Prikupljeno je više od 54 tisuće kuna samo na dan akcije. Humanitarna akcija „24 sata bez kompromisa“ počela je prije četiri godine, a 2020. godine osnovana je i humanitarna udruga Saudade (melankolija, nostalgija, sjeta, radost, tuga).

-Naš humanitarni rad i ime naše udruge vežemo za jedno ime, Nina Marija Andrić. Ona je početak i beskraj. Ona je naš saudade – govore Maja i Mirko prisjećajući se svoje kćerkice koja je osim obiteljske tragedije i tuge, ostala razlog, ali i snaga koja ih svake godine potiče da pomažu druge.
U prve dvije akcije skupljen je novac za dva CTG uređaja te monitor vitalnih funkcija za nedonoščad, a prošle godine skupljeno je dovoljno za kupovinu stola za reanimaciju novorođenčadi.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike