Nova ginekološka operacijska sala otvorena u KB Sveti Duh

Datum:

Pet milijuna kuna stajalo je opremanje nove ginekološke integrirane operacijske sale u KB Sveti Duh. Tamo će se obavljati minimalno invazivna kirurgija i dijagnostičko-terapijski zahvati.
Opremljena je najmodernijom laparoskopskom opremom za minimalno invazivnu kirurgiju. Liječnik vidi operativno polje kroz optičke instrumente, a iznimno dobra vizualizacija omogućuje precizno operiranje. Sve su komande objedinjene na jednom mjestu.

Jedinstvena sala

Predstojnik Klinike za ginekologiju, Ratko Matijević, istaknuo je na otvorenju da je to jedinstvena sala ne samo u Hrvatskoj nego i u okolnim zemljama.
Otvorena je u starom dijelu bolnice u potpuno obnovljenom prostoru. U novoj sali obavljat će se i pobačaji koji su na zahtjev do 10. tjedna trudnoće ponovno dostupni u toj bolnici.
Koliko je sada ginekologa u prizivu savjesti u bolnici ne otkrivaju, a nisu odgovorili ni na upit koliko su pobačaja na zahtjev obavili u protekla dva mjeseca.

Pomoćnik ravnateljice, Žarko Alfirević, rekao je da je sala nazvana po ginekologu Mariju Kerneru koji je endoskopsku kirurgiju na Svetom Duhu htio podići na razinu internacionalnog centra izvrsnosti.
Novu salu financijskim sredstvima poduprli su Ministarstvo zdravstva, Grad Zagreb, a dio sredstava namaknula je i bolnica.

 

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Psihologinja Žauhar: Slobodne aktivnosti djetetu pomoći odabrati, a ne birati

Slobodne aktivnosti trebale bi biti dio odrastanja. No, kako...

Hrvatski program ranog otkrivanja raka pluća provodit će se u cijeloj EU!

U jeku pandemije Hrvatska je započela s provođenjem programa...

Bez radioizotopa dijagnostika i terapija su nezamislive

Nuklearna medicina je specijalistička grana medicine koja koristi radioaktivne...

Program preventivne edukacije Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije nastavlja provoditi edukaciju...