fbpx
UdrugeNezadovoljene potrebe u zdravstvu lani kod 8,9 posto ispitanika

Nezadovoljene potrebe u zdravstvu lani kod 8,9 posto ispitanika

Nezadovoljene zdravstvene potrebe u Hrvatskoj lani je imalo 8,9 posto ispitanika od kojih većina radi dugih listi čekanja. Pokazalo je to ispitivanje s tisuću sudionika koje je dio EU projekta Zdravstveni opservatorij.
Javno dostupna baza podataka o dostupnosti zdravstvene zaštite jedna je od smjernica za unapređenje dostupnosti zdravstvene skrbi. Kako rezultati tako i smjernice predstavljeni su nedavno u Splitu nositelji navedenog projekta. Izvršna direktorica udruge Krijesnica, Mirela Stanić Popović, naglasila je da su izradom smjernica svi okupljeni u Zdravstveni opservatorij pokazali da žele biti produžena ruka Ministarstvu zdravstva. Definirati medicinski prihvatljivo vrijeme čekanja u zdravstvu treba u suradnji s predstavnicima pacijenata.
U ovoj diskusiji, uz ostale, sudjelovao je i prim.dr. Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije. Kao bolnu točku istaknuo je zdravstvenu skrb na otocima te nedovoljnu suradnju zdravstva i socijalne skrbi. Iz udruge za promicanje mentalnog zdravlja, Feniks Split, naglasili su kako je splitska Klinika za psihijatriju preopterećena.

Psihoterapija je sve manje dostupna te preskupa onima kojima je najpotrebnija, poručila je Marina Vidović, predsjednica Feniks Split predlažući uspostavu mobilnih timova.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike