Na Svjetski dan zdravlja najveći broj bolesnika od početka pandemije
Foto: KBC Rijeka

Stručnjaci svih razina zdravstvene zaštite ujedinjeni su u pozivu stanovništvu na pomoć zdravstvenom sustavu poštivanjem svih mogućih predloženih epidemioloških mjera u suzbijanju širenja zaraze uzrokovane SARS-CoV2 virusom.

“Baš na Svjetski dan zdravlja, na žalost, imamo najveći broj bolesnika od početka pandemije, njih 197, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić.  Zahvalio se svim djelatnicima u zdravstvu, posebice djelatnicima KBC-a, koji ulažu velike napore da odgovore dosad najtežim izazovima pred kojima su se našli.

Prije toga na zajedničkom su se sastanku našli predstavnici KBC Rijeka, Doma zdravlja PGŽ, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, KoHOM PGŽ, HZZO-a. Još su jednom pozvali građane na odgovorno ponašanje u pandemiji te povjerenje u zdravstvene radnike.

Glavni epidemiolog NZJZ-a PGŽ Dobrica Rončević iznio je ohrabrujuće vijesti o smanjenju broja aktivno oboljelih u županiji, napominjući da nažalost tek nastupa povećan broj hospitalizacija, jer broj osoba na liječenju u bolnici još uvijek ima uzlazni trend. Ipak, uz apel na odgovornost svakog pojedinca, Rončević je izrazio optimizam koji temelji na povećanju broja cijepljenja u idućim tjednima.

Predsjednik KoHOM-a PGŽ Leonardo Bressan ukazao je da je PGŽ zbog izuzetno dobre suradnje svih razina zdravstvene zaštite korak-dva ispred ostatka Hrvatske pozvavši građane da se prijave za cijepljenje, a dr. Avelino Baretić, voditelj regionalnog ureda HZZO u Rijeci stanje ja nazvao najvećim zdravstvenim izazovom u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata.

Svi sudionici su još jednom pozvali stanovništvo na pomoć zdravstvenom sustavu poštivanjem svih mogućih predloženih epidemioloških mjera radi suzbijanja širenja zaraze uzrokovane SARS-CoV2 virusom.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments