AktualnoMobilni palijativni tim u Bjelovarsko bilogorskoj županiji

Mobilni palijativni tim u Bjelovarsko bilogorskoj županiji

Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije više nije jedini dom zdravlja u Hrvatskoj bez mobilnog palijativnog tima. Napokon su nađeni potrebni kadrovi i od 10. srpnja s radom je započeo mobilni palijativni tim i u toj županiji.
U povodu početka njihova rada posjetio ih je župan Marko Marušić i predao ključeve jednog od tri nova vozila Citroen C3 koja su nabavljena za potrebe Doma zdravlja.
Dva vozila namijenjena su za patronažnu službu u Garešnici i Čazmi, a treći za mobilni palijativni tim.

Uspostava ovoga tima bila je itekako potrebna. Time će se olakšati pacijentima koji boluju od neizlječivih bolesti i njihovim obiteljima u teškim životnim trenucima, kazao je župan.
Bjelovarsko-bilogorska županija donijela je i strategiju razvoja palijativne skrbi. Nakon preseljenja bolničkih odjela u zgradu nove bolnice, u praznim prostorijama stare zgrade osigurat će se pružanje palijativne skrbi.

Prve korake poduzeli smo još prije godinu dana kada smo pokrenuli ugovaranje za koordinatora palijativne skrbi. Odnedavno imamo ugovorene liječnika i sestru u timu koji će obilaziti palijativne bolesnike na području cijele županije. Iz tog razloga osigurali smo i jedno novo vozilo”, rekao je Josip Rajković, v.d. ravnatelja Doma zdravlja.
Što se u ovom trenutku može očekivati od mobilnog palijativnog tima pojasnila je liječnica u timu Ljiljana Žunić, inače liječnica obiteljske medicine iz Sirača.
Tek smo na početku i bit će nam potrebna podrška svih kolega liječnika posebno kolega iz obiteljske medicine koja je temelj primarne zdravstvene zaštite. Imamo dobru volju i potrudit ćemo se, ali bez podrške kolega ne možemo puno napraviti, poručila je Žunić.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike