Mama, budi zdrava – ne odgađajte preglede, od raka dojke obolijevaju i mlade žene

Datum:

Mnoge žene su propustile svoje kontrolne preglede zbog obaveza, potresa, epidemije ili jednostavno misle da su zdrave i premlade za rak dojke. U SVE za NJU smo svjedoci da je to, nažalost, zabluda jer od raka dojke obolijevaju i mlade žene. Ne odgađajte preglede, poručila je  Ljiljana Vukota, voditeljica Projekta.

U Međunarodnom mjesecu borbe protiv raka dojke 27 tisuća učenica i učenika u 69 osnovnih i srednjih škola dobit će letak na koji će upisati svoje i ime svoje majke  kojoj će dati letak kao podsjetnik da se brine za svoje zdravlje.

– Kako bi pomogli ženama (djelatnicama, majkama, sestrama, bakama) u praćenju zdravlja i potaknuli ih na redovite preglede i samopreglede, uključili smo se u akciju „Mama, budi zdrava“ udruge SVE za NJU. Učenici naše škole i ove će godine poručuju: „Mama, budi zdrava“. Letak iz dječje ruke majka neće odbaciti nego pogledati i vjerujemo razmisliti kad bi trebala otići na pregled – poručila je Robertina Stajdohar, ravnateljica Osnovne škole Glina o priključenju projektu.

Dio ovog vrijednog projekta je udruga Sv. Agata koja okuplja oboljele žene iz glinskog kraja i čija predsjednica,  Sanja Štingl Vlašić, u njemu kao liječnica sudjeluje od početka.

Drago mi je da se sad kao Udruga možemo uključiti. Pozivam žene da se odazovu na besplatne mamografske preglede, a sve koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke da se predbilježbe za pregled u dogovoru sa svojim liječnicima, pozvala je Štingl Vlašić.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...