fbpx
Beauty hubIsprobali smo terapiju na prvom "power nap" krevetu u Hrvatskoj

Isprobali smo terapiju na prvom “power nap” krevetu u Hrvatskoj

Problemi sa spavanjem, teškoće s opuštanjem i postizanjem potpunog odmora, dio su razloga zbog kojih je Vlatka Jakić, dr. med. dent., krenula u potragu za mogućim rješenjem. To ju je odvelo do Welnamis Power Nap kreveta za koji se tvrdi da pomoću revolucionarne tehnologije impulsa audio i vibracijskih frekvencija nudi iskustvo umirivanja tijela i uma te ih dovodi u opušteno stanje.

– Nisam puno razmišljala, već sam sjela u auto i uputila se u Beč kako bih ga isprobala. Ideja i koncept ove tehnologije me oduševio i željela sam vidjeti radi li to uistinu. Posebice jer ga u Hrvatskoj nitko nije imao. Nakon što sam ga isprobala, oduševila sam se u toj mjeri da sam ga odlučila kupiti i dovesti u Hrvatsku. Briga o zdravlju počinje osluškivanjem svog organizma i brigom o njemu prije nego što osjetimo tegobe. Tegobe koje često zanemarujemo, a ne bismo trebali, su umor i stres. Iz povremenih, oni lako postaju kronični.

Disbalans organizma

To je signal koji nam tijelo šalje da nešto nije u redu, da je u disbalansu. Ovaj krevet namijenjen je svima koji osjećaju i žive simptome kroničnog stresa, tjeskobe, glavobolje, probleme s koncentracijom i gubljenjem fokusa, poteškoće sa spavanjem ili se općenito osjećaju uznemireno. Naime, ovi simptomi su naizgled bezopasni, ali duga izloženost dovodi do niza posljedica na organizam. Rješavanje umora i stresa nije jednostavno. Promjena stila života, prehrane ili navika je značajan zaokret u životu i ne dolazi preko noći, objašnjava dr. Jakić.

Welnamis Power Nap krevet isprobali smo i sami. Riječ je o ležaju poput vodenog kreveta, koji osim vibroakustične tehnologije pruža i terapiju bojama. Koncept i programi su pažljivo osmišljeni kako bi zadovoljili različite potrebe. Trajanje tretmana kreće se od 22 do 60 minuta. Doktorica Jakić prilagođava tretmane potrebama pojedinca, prati rezultate te savjetuje i vodi kroz cijeli proces kako bi osjetili pozitivne promjene. Mi smo bili na programu od 22 minute kojem je cilj da nakratko utiša svijest, podsvijest i duboko opusti.

Vibracija i zvučna terapija

Nakon što se ugodno smjestite i legnete, na oči se stavlja maska, a na uši slušalice s meditativnim zvukovima na određenoj frekvenciji, ovisno o vrsti opuštanja. Istovremeno sa zvučnom terapijom ležaj ispod vas se lagano zagrijava i vibrira. Osjećaj je iznimno meditativan, kao da ste negdje između sna i jave. Ove 22 minute za mozak predstavljaju odmor ekvivalentan osam sati sna.

power nap krevet
Terapija koja pomaže u postizanju potpunog odmora, foto: privatna arhiva

– Ovaj ležaj djeluje na duboko opuštanje za zaposlene umove. Uz impulse audio i vibracijskih frekvencija pruža potpuno iskustvo umirivanja odnosno smanjuje simptome kroničnog stresa. Služi i za poboljšanje raspoloženja i kvalitete sna jer su programi osmišljeni za stimulaciju različitih stanja, od aktivacije do meditacije i sna. Tu su i programi podrške kod burn out sindroma te poboljšanja koncentracije profesionalnih sportaša. Iznimno sam ponosna što smo prvi u Hrvatskoj koji raspolažemo ovim ležajem koji nudi potpuno novi pristup problemu umora, stresa i burn outa. Većina onih koji su ga isprobali svjedoče da im se nakon samo nekoliko terapija u značajnoj mjeri popravio noćni san, zaključuje dr. Jakić.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike