Infuzije lidokaina moguća opcija terapije za trajne migrene

Datum:

U retrospektivnoj studiji autori su analizirali bolničku dokumentaciju 609 pacijenata primljenih s refraktornom kroničnom migrenom i liječenih infuzijama lidokaina.
Pacijenti su primali infuzije lidokaina tijekom nekoliko dana zajedno s drugim lijekovima za liječenje migrene, uključujući magnezij, dihidroergotamin, metilprednizolon ili neuroleptike. Većina pacijenata (87,8 posto) osjetila je brzo ublažavanje boli.
Pacijenti koji su bili na kontrolnim pregledima otprilike mjesec dana nakon otpusta također su izvijestili da se smanjio broj dana s glavoboljom.
Istraživači vjeruju da bi lidokain mogao biti održiva opcija liječenja za pacijente refraktornim kroničnim migrenama koji nisu uspjeli s drugim tretmanima, objavio je njemački medicinski časopis Aerzteblatt.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...