fbpx
AktualnoImamo platformu, ali nakon što se prijavite ipak nazovite obiteljskog liječnika

Imamo platformu, ali nakon što se prijavite ipak nazovite obiteljskog liječnika

U jeku javne polemike o (ne)organizaciji COVID cijepljenja na relaciji ministar zdravstva – obiteljski liječnici, apsurdno je dobiti ovakav mail nakon 21 dan od prijave u taj online sustav za cijepljenje. Obavijest mi također javlja da prednost imaju osobe s rizikom no ako su se prijavile svojem – obiteljskom liječniku.

Budući da je platforma predstavljena kao jedna od mogućnosti prijave za COVID cijepljenje osobno nisam vidjela smisla gnjaviti još i obiteljsku liječnicu za koju znam da ima dovoljno pacijenata starije životne dobi koji osim što su prioritet nisu ni informatički pismeni. Da poštedim i nju i sebe, zajedno sa svojim autoimunim dijagnozama, ispunila sam online formular vjerujući u sustav. Malo jest odmah bilo za zapitati se kako će ta platforma išta selektirati i rangirati s obzirom da su joj glavni traženi podaci ime i prezime te OIB. Djelovalo je kao najbrži prst, proslavljeni hrvatski model natječaja no u ovim vremenima, bar kad je u pitanju zdravstvo, svi bi trebali malo olabaviti jer s ovakvom situacijom nitko nema iskustvo te će se činiti puno grešaka.


Digitalna prijava, telefonski poziv ili prijava obiteljskom liječniku – djelovalo je stoga kao doista pristojan izbor alata za upad na COVID listu cijepljenja. Uz sve anomalije kojima smo svjedočili, “viškove”, cijepljenja kod dječjih zubara itd., ovakva digitalna platforma doista je dodatan prst u oko. Koji je smisao ako je to tek baza poput telefonskog imenika te ako svejedno moramo obavještavati svoje obiteljske liječnike, a oni biti “živa platforma” i selektirati svoje pacijente te nas pozicionirati na neko pravično mjesto na listi. Još jednoj listi čekanja u Hrvatskoj.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike