fbpx
AktualnoEurobarometar: Gotovo četvrtina Hrvata nikad se ne bi cijepila protiv korone

Eurobarometar: Gotovo četvrtina Hrvata nikad se ne bi cijepila protiv korone

Eurobarometar je objavio rezultate terenskog istraživanja o stavovima stanovnika 27 zemalja EU o epidemiji i cijepljenju, provedenog u lipnju i srpnju ove godine. Jedno od pitanja u anketi – glasilo je: Kada biste htjeli primiti cjepivo protiv COVID-19, odnosno jeste li ga već primili.

U prosjeku 69 posto ispitanika odgovorilo je da bi se htjelo cijepiti što prije ili su već primili cjepivo. Njih devet posto izjasnilo se da bi htjeli primiti cjepivo ove godine, 11 posto reklo je “kasnije”, a deset posto reklo je “nikad”.
U čak 22 zemlje EU više od pola ispitanika kaže da se želi cijepiti što je prije moguće ili se već cijepilo.

Najpozitivniji stav prema cijepljenju imaju stanovnici Malte, Nizozemske i Irske (87 posto), Belgije (86 posto), Španjolske (85 posto), Švedske (84 posto) i Danske (83 posto).

Hrvatska se našla na drugoj strani, uz Bugarsku, Latviju i Sloveniju u kojima se četvrtina ispitanika izjasnila da se nikada ne žele cijepiti protiv koronavirusa.
Najgora je Bugarska (26 posto se ne želi uopće cijepiti), a slijede Latvija i Slovenija s 24 posto te Hrvatska s 22 posto nezainteresiranih za cijepljenje u ukupnom stanovništvu.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike