Dubrovačka bolnica zaustavila hladni pogon

Datum:

Odluka je donesena krajem prošlog tjedna i neće se raditi programi jednodnevne kirurgije dok će s radom normalno nastaviti poliklinički programi, onkološki programi i operacije, kao i hitni i relativno hitni programi, odnosno zahvati.

U ovom trenutku u bolnici je 61 osoba pozitivna na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, a pet ih je na respiratoru.-ističe ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik prim. Marijo Bekić.

Prošlog tjedna u Dubrovačko-neretvanskoj županiji umrlo je osam osoba od koronavirusa, zaražene su 1584 osobe, a u samoizolaciji je oko dvije tisuće osoba. Samo prošlog tjedna zaražene su 1174 osobe, a testirano je nešto manje od četiri tisuće osoba. U ponedjeljak, nakon vikenda sa značajno manjim brojem testiranih, zabilježena su samo tri nova slučaja zaraze, a dvije osobe jučer su nažalost preminule od posljedica koronavirusa.

Spremni smo za sve moguće solucije. Što ćemo poduzimati ovisit će o broju pacijenata koji se hospitaliziraju i onih koje kao izliječene otpuštamo kući. U ovom trenutku ta je brojka tri do četiri puta veća u odnosu na ove koji se hospitaliziraju što znači da na dnevnoj bazi imamo desetak hospitaliziranih, a otpuštamo ih dvoje do četvero. To jasno govori da će se kapaciteti morati širiti, ali još uvijek nismo u toj fazi – govori ravnatelj Bekić.

Opća bolnica Dubrovnik u ovom trenutku može prihvatiti 81 pacijenta oboljelog od koronavirusa, a u slučaju potrebe doći će do dodatnog izmještanja odjela, pa cijeli središnji dio bolnice ostaje namijenjen pacijentima oboljelima od COVID-19 infekcije.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...