Čakovečka bolnica dobila napredni inkubator za Palčiće
foto: Shutterstock

Odjel neonatologije Županijske bolnice Čakovec bogatiji je za dva nova uređaja vrijedna oko 270 tisuća kuna.

Napredni inkubator i uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi i nedonoščadi nabavljeni su sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji “Palčići za Hrvatsku”.
Inkubator Giraffe Carestation vrijedan je 56.250 kuna, a Wilaflow Elite 122.300 kuna.

Voditeljica Odjela neonatologije u čakovečkoj bolnici, Bernarda Medlobi Vinković, rekla je za HTV kako će novi uređaji, osim kvalitetnijeg zbrinjavanja novorođenčadi, pridonijeti poboljšanju konačnog ishoda, zdravlja i kvalitete života takve djece.

To je već druga takva donacija čakovečkoj bolnici. Nakon što smo u prosincu 2012. donirali intenzivni inkubator i neinvazivni respirator, kao i danas, ovdje smo i devet godina kasnije, s donacijom za koju su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji ‘Palčići za Hrvatsku’, istaknula je predsjednica “Palčića” Željka Vučko.

Dodala je da je riječ o nastavku akcije Vratimo Palčiće u Petrovu, pokrenute neposredno nakon potresa u Zagrebu. Bilo je nemoguće zaustaviti taj val ljudske dobrote i kao nastavak rodila se akcija ‘Palčići za Hrvatsku’ kojom opremamo ostatak Hrvatske, odnosno bolnice koje su iskazale potrebu za uređajima, naglasila je.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović istaknuo je da će novi uređaji znatno pomoći u kvaliteti zbrinjavanja najmlađih pacijenata. Dodao je da su u bolnici osigurali sve da trudnice rađaju na najsigurniji način i da dijete koje se rodi dobije najbolju moguću skrb.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments