Vrućina povećava traženje hitne pomoći zbog mentalnog zdravlja

Datum:

Objavljena u časopisu JAMA Psychiatry, studija je pokazala da su dani s temperaturama višim od normalnih tijekom ljetne sezone u SAD-u povezani s povećanom stopom posjeta hitnoj službi zbog stanja povezanih s mentalnim zdravljem.
Utjecaj topline na tjelesno zdravlje dobro je dokumentiran, ali nekoliko studija je ispitalo učinke ekstremne vrućine na mentalno zdravlje.

“Posjeti hitnoj službi predstavljaju neke od najskupljih intervencija unutar zdravstvenog sustava”, kaže voditeljica studije dr. Amruta Nori-Sarma, docentica za zdravlje okoliša na BUSPH-u.

“Kada se prognoziraju toplinski valovi, liječnici i stručnjaci za javno zdravstvo mogu koristiti naše nalaze kako bi se posebno pripremili za pristup pacijentima s postojećim mentalnim zdravstvenim problemima.”
Šira javnost također može imati koristi od ovih uvida, kaže stariji autor studije dr. Gregory Wellenius, profesor zdravlja okoliša i direktor Klimatskog i zdravstvenog programa na BUSPH-u. U danima ekstremne vrućine važno je da svatko poduzima potrebne mjere opreza kako bismo se pobrinuli za sebe i svoje voljene, kaže.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Psihologinja Žauhar: Slobodne aktivnosti djetetu pomoći odabrati, a ne birati

Slobodne aktivnosti trebale bi biti dio odrastanja. No, kako...

Hrvatski program ranog otkrivanja raka pluća provodit će se u cijeloj EU!

U jeku pandemije Hrvatska je započela s provođenjem programa...

Bez radioizotopa dijagnostika i terapija su nezamislive

Nuklearna medicina je specijalistička grana medicine koja koristi radioaktivne...

Program preventivne edukacije Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije nastavlja provoditi edukaciju...