fbpx
VijestiUskoro docjepljivanje u domovima za starije i bolnicama

Uskoro docjepljivanje u domovima za starije i bolnicama

Istodobno, na cjepnom punktu Zagrebačkog velesajma počelo je cijepljenje trećom dozom, koja je namijenjena prije svega imunokompromitiranima. Počelo je i docjepljivanje tzv. booster dozom koja se preporučuje starijima od 65 godina.
Imunokompromitirani kao treću dozu mogu primiti Pfizerovo ili Modernino cjepivo, a za docjepnu dozu daje se samo Pfizer.

U Hrvatskoj je do sada cijepljeno 46 posto ukupnog i 55 posto odraslog stanovništva. Istodobno, broj oboljelih u bolnicama ubrzano raste, i danas ih je gotovo 1000, na respiratoru je 119 najtežih pacijenata, a preminulo je još 11 oboljelih.
Zaražena školska djeca trenutno čine 22 posto novooboljelih, izjavila je u Dnevniku HTV-a zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin.

Počinje i akademska godina pa se očekuje i porast novooboljelih u populaciji između 20 i 29 godina, koja se do sada „najbolje držala”. Unatoč tome, epidemiolozi, kaže Pavić Šimetin, očekuju samo „relativno blagi rast” novozaraženih u odnosu na aktualne brojke.  O online nastavi za sada se ne razmišlja i stručnjaci su stava da škole treba zadnje zatvoriti, a prve otvoriti.
Pavić Šimetin kaže da je trećom dozom do sada cijepljeno više od 1000 osoba, a docjepljivanje će uskoro početi u domovima za starije i bolnicama.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike