Turisti iz trećih zemalja mogu u Hrvatsku samo s potvrdom o rezervaciji smještaja

Datum:

Do sada je za ulazak iz trećih zemalja u Hrvatsku bila potrebna potvrda o plaćenom smještaju, no ubuduće bit će dovoljna samo rezervacija. PCR test ne smije biti stariji od 72 sata, izvijestio je Božinović na sjednici Vlade govoreći o novim epidemiološkim mjerama koje će na snazi biti do kraja rujna.

Do kraja mjeseca produljene su mjere koje se odnose na obavezno korištenje zaštitne maske, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, a Stožer je donio i odluku o obaveznom posjedovanju EU digitalne covid potvrde za popisivače i kontrolore u popisivanju stanovništva.
Izmijenjena je i odluka o okupljanju, kojom  je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja u zatvorenim prostorima uz uvjet da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju covid potvrde.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...