Maske obavezne u zdravstvenom sustavu i ljekarnama do 30. lipnja

Datum:

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) na tom je tragu priopćila da su i ljekarne dio zdravstvenog sustava pa su i tamo maske obavezne do kraja lipnja. I za zaposlenike i za korisnike usluga, a radi sprečavanja širenja bolesti koje se prenose kapljičnim putem, poput covida-19.
Prema odluci Stožera, medicinske maske ili maske za lice obavezni su koristiti na ispravan način zaposlenici u zdravstvenom sustavu, pacijenti i sve osobe koje, iz bilo kojih razloga, dolaze u prostore zdravstvenih ustanova i trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost. Također, i u prostore privatnih zdravstvenih ustanova te zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima.
Odgovornim ponašanjem svatko od nas omogućuje da su i najranjivije skupine društva, primjerice osobe koje se aktivno liječe od zloćudne bolesti i imunokompromitirani pojedinci, zaštićenije od zaraze infektivnim bolestima, tijekom ostvarivanja svog prava na zdravstvenu zaštitu, ističe HLJK.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...