fbpx
Beauty hubSvi se "kunu" u Profhilo, isprobali smo tretman

Svi se “kunu” u Profhilo, isprobali smo tretman

Farmaceutske tvrtke u svojim laboratorijima neprestano istražuju nove mogućnosti primjene hijalurona kao jednog od najtraženijih preprata za osvježavanja lice. Talijanska IBSA Farmaceutici Italia stoji iza kombinacije hijaluronske kiseline visoke i niske    molekularne težine. Ovim slučajnim otkrićem došli su do tretmana u koji se danas kunu mnogi estetičari, Profhilo.

Nije isključivo filer nego kombinacija koja poboljšava hidrataciju, elastičnost i tonus kože. Upravo je i to možda razlog što je riječ o nešto skupljem tretmanu od primjerice mezoterapije, klasičnih filera ili botoksa. Kako bismo provjerili sve te tvrdnje isprobali smo tretman. Terapiju smo odradili u Poliklinici sveti Ante u Osijeku pod stručnim rukama izv. prof. dr. sc. Martine Mihalj.

– Kako Profhilo nije umreženi hijaluron mehanizam djelovanja mu nije postizanje volumena  u području injiciranja. Nego se polako širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije i stimulira  fibroblaste na lučenje novog veziva, stimulira povećanje masnih  stanica i hidrira kožu visokom koncentracijom hijaluronske kiseline. Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling, objašnjava prof. Mihalj.

I ovdje je kao i kod filera i botoksa riječ o injektivnoj tehnici. Profhilo se injicira BAP tehnikom tako da se na svakoj strani odredi 5 definiranih točki na licu. Prvi plus je činjenica da za njega nije neophodna anestetska priprema kože lica jer je riječ o tek pet uboda sa svake strane lica koji su uistinu minimalno bolni. To znači da osjetite tek ubod mikroigle, ali ne i samo injektiranje preparata. Također je vrijeme trajanja tretmana 20ak minuta. Nakon tretmana nema papula. No, sve ovisi o osjetljivosti kože.

Ponavljanje tretmana

Osobno odmah po tretmanu primijetila sam efekt jedrosti lica. Nakon pet dana koža lica je definitivno pomlađena i iznimno “popunjena”. Kako bi recenzija tretmana bila potpuno iskrena recimo kako su eventualno mogući manji hematomi na mjestu uboda. Ovo ovisi o osjetljivosti kože.
– U jednom tretmanu injicira se ukupno dva mililitra. Tretman je potrebno ponoviti nakon  mjesec dana. Nakon toga je potrebno ponavljati tretmane 1-2 puta godišnje. Potreba se određuje za svaku pacijenticu posebno. Ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon tjedan do dva od prve aplikacije s potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije. Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdravi  i  sjajan izgled kože lica ili vrata ( ovisno o regiji koja se tretira), objašnjava ova liječnica.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike