UdrugeSrce za Nju u Rijeci pokrenula besplatan taksi prijevoz

Srce za Nju u Rijeci pokrenula besplatan taksi prijevoz

Srce za nju, udruga za pomoć ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti iz Rijeke, pokrenula je besplatan taksi prijevoz. On je trenutno moguć samo za žene iz Rijeke. No, osnivačice, među kojima i predsjednica Katarina Kukolj, apeliraju i na susjedne općine da podupru njihov projekt. Prvi je prijevoz bio događaj koji su dugo pripremale. Nije stoga čudno da su bile jednako potresene, uzbuđenja, suznih očiju ali radosne kada je u taksi sjela prva riječka bolesnica.
Projektom žele teško oboljelim ženama olakšati odlazak na liječenje, kemoterapiju, zračenje ili neki od zakazanih dijagnostičkih postupaka. Time, kako ističu u udruzi Srce za nju, žele poslati poruku o važnosti projekta koji se pokazao kao osnovna potreba u vremenu Covida-19. Nije nikako preporučljivo za bolesnike oboljele od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti da koriste javni prijevoz, a u najvećem broju slučajeva druge opcije nema.

Prijevoz veliki problem

Trenutci su to koji crpe energiju teško bolesnih žena. Stoga im žele pomoći da snage sačuvaju za sve s čim se moraju nositi. Žele potpomoći proces ozdravljenja, i uzeti problem u svoje ruke. Potaknute bolešću drage prijateljice, uvidjele su koliko je velik problem povezan s prijevozom bolesnica na terapiju i koliko im je potreban.
Prikupljaju sredstva kako bi usluge koristio što veći broj žena. To uveliko olakšava pristup nužnoj medicinskoj pomoći.
Cilj Udruge Srce za Nju je širenje svijesti i afirmacija važnosti unapređivanje svih oblika pomoći i prevencije ženama oboljelim od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti. Žele senzibilizirati javnosti o doprinosu svakog oblika podrške i pomoći u kvaliteti liječenja, položaju bolesnica. Uz to, naravno, ide osiguravanje logističke podrške razne oblike pomoći.
Članice udruge Srce za nju će nastojati poboljšati kvalitetu života ženama oboljelim od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti, te staviti naglasak na one najpotrebitije. Više informacija mogu pronaći na web stranicama udruge.

Pomoć gdje je najpotrebnija

Djelatnost Udruge Srce za nju, namijenjena je svim ženama, a naročito onima slabijeg imovinskog stanja. Tim je ženama kvaliteta života narušena kroničnim, životno ugrožavajućim bolestima (onkološke, autoimune, kardiovaskularne, neurološke itd.).
Iza svega stoji priča nastale zbog teško bolesne prijateljice, zbog koje su shvatile koliko joj je težak prijevoz do KBC-a a kamo li do Zagreba i kad su saznale da se do tamo vozi sama.
Udruga je postala prepoznatljiva iako je nastala u listopadu protekle godine. Akcije podrške i darivanja bolesnih žena, počevši od hematoloških, ginekoloških i drugih, nastale su u susretima i posjetama. Od teško oboljelih žena čule su priče koje doživljavaju vrlo emocionalno i osjećaju dužnost da pomognu. Hematološkim su bolesnicama tako darovale kozmetičke komplete, darivale žene na Ginekologiji, dvaput organizirale pregled madeža. Koliko je njihov entuzijazam plemenit i da su na pravom putu svjedoči i činjenica da imaju podršku i pomoć, zasad 16 renomiranih stručnjaka. Zahvalnost i čestitke stižu svaki dan od korisnica i javnosti. Stručna podrška pomoći će savjetovanju o bolesnicama, njihovu stanju i pomoći ženama koje ih trebaju. Također, to će pomoći da dobiju najrelevantnije informacije. Dnevno dobivaju poticaje da nastave s projektima.
Briga u zajednici o teško bolesnim ženama, ističu, poruka je teško bolesnim ženama da nisu same, a i to smatraju ljekovitim.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike