fbpx
AktualnoOštre slovenske mjere rezultirale i prosvjedom i odazivom na cijepljenje

Oštre slovenske mjere rezultirale i prosvjedom i odazivom na cijepljenje

Negativan test na koronavirus više im neće biti dovoljan za dolazak na posao. Uvođenje COVID propusnica izazvalo je dvije reakcije u Sloveniji – demonstracije, ali i veći odaziv na cijepljenje.

Osim toga, od 1. listopada zaposleni u državnoj upravi morat će pokazati potvrdu da su cijepljeni ili da su oboljeli od COVID-a, u protivnom neće moći doći na posao. Uvođenje COVID propusnica u Sloveniji udvostručilo je broj onih koji se žele cijepiti. Tako je prošli tjedan cijepljeno više od 25.000 građana, dok je taj broj samo tjedan dana ranije bio dvostruko manji.
Uvođenje propusnica pokrenulo je i novi val prosvjeda koji su izraz bijesa nakupljenog u posljednje dvije godine zbog rigoroznih mjera u Sloveniji. Prosvjednici tvrde da vlada nije reagirala na odgovarajući način te je prestrogo uvela mjere.

Nove mjere su reakcija na epidemiološku situaciju u Sloveniji koja bi do kraja mjeseca mogla imati i 2000 novozaraženih dnevno, a zbog povećane incidencije završili su na tamno-crvenoj listi Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC),
Trenutno je procijepljenost starijih od 18 godina u Sloveniji 54 posto, a vlada ima cilj da se do jeseni zaštiti najmanje 70 posto populacije. Prvu dozu cjepiva dobilo je do sada 60 posto stanovništva.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike