fbpx
Živi zdravoLabrador Rico dio je terapije kod djece s različitim poteškoćama

Labrador Rico dio je terapije kod djece s različitim poteškoćama

Kao iskorak u rehabilitaciji djece s poteškoćama u razvoju u Dnevnom centru Vrbovec, dislociranoj jedini Centra za rehabilitaciju Stančić, nabavljen je terapijski pas. Dvogodišnji labrador Rico prošao je sve potrebne edukacije za rad s djecom u Centru za rehabilitaciju Silver te je njegovim dolaskom realizirana još jedna stavka vrijednog projekta Dva koraka dalje, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda za regionalni razvoj, kojemu je cilj planiranim aktivnostima poboljšati te povećati opseg socijalnih usluga u zajednici.

Voditeljica ovog terapijskog psa je Josipa Nišandžić, po struci psihologinja, koja je također stručno educirana kako bi znala Ricove mogućnosti te ih primjenila u radu s djecom u spomenutom Dnevnom centru. 

Rico je djeci prvenstveno motivacija i s njim se kroz igru može doista jako puno učiniti. Trenutno se prilagođava radnom mjestu gdje ga uključujem u aktivnosti s djecom. Učim ih kako se ponašati prema psu i brinuti o njemu, moraju brinuti da ne stanu na njega, a to sve spada u brigu za druge te se učimo uvažavati tuđe potrebe i želje- navodi psihologinja i voditeljica terapijskog psa dio mogućnosti u radu s djecom. 

Briga i aktivnosti za 48 djece

U Dnevnom centru Vrbovec trenutno je 48 djece prosječne dobi od pet godina. Najmlađi korisnici Centra su trogodišnja djeca dok najstariji ima 13 godina, a njihove poteškoće su različite; intelektualne, emocionalne ili poteškoće u ponašanju. Vlasnik Rica koji skrbi o njegovu zdravlju te pokriva troškove jest Centar Stančić, a ovaj terapijski pas živi sa svojom voditeljicom Josipom. 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike