Komunikacijski tim stručnjaka prenosi poruke obitelji COVID pacijentima
foto: Shutterstock

U cilju kvalitetnije komunikacije s obiteljima oboljelih od COVID-a u KBC-u Rijeka operativan je telefonski COVID Info centar.

Obiteljima pruža informacije na kojoj je lokaciji (COVID odjelu) smješten pacijent i kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Osobne stvari za bolesnike mogu se u bilo koje vrijeme predati na ulazu u odjel gdje se bolesnik nalazi. U Info centru građanima je na raspolaganju komunikacijski tim sastavljen od stručnjaka koji su u isto vrijeme u stalnom kontaktu s koordinatorima bolničkih COVID odjela.

Predaja stvari za pacijente

Članovi obitelji putem Info centra mogu, ne samo dobiti podatke na kojoj je lokaciji smješten pacijent, informirati se o njemu nego i prenijeti poruke svojim najbližima.

Poziv prema članovima komunikacijskog tima može se ostvariti svaki radni dan od 8 do 16 sati na brojeve: 091/1658 197 i 091/1658 293. Subotom, nedjeljom i blagdanom informacije će u Info centru biti dostupne od 10 – 14 sati.

Redovni kontakt-telefoni za informacije o pacijentima smještenima u KBC-a Rijeka objavljeni na internet stranicama bolnice ostaju i dalje dostupni u navedenim terminima.
Također, osobne stvari za bolesnike (rublje, toaletni pribor i dr.) mogu se u bilo koje vrijeme predati na ulazu u odjel. Predmete je potrebno spremiti u najlon vrećicu s jasno označenim imenom i prezimenom pacijenta.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments