Kazne liječnicima koji negiraju covid ili cijepljenje, rat pismima među medicinskom strukom
foto: Shutterstock

Austrijski državni osiguravatelj,  ÖGK, najavio je kazne za liječnike koji osporavaju covid ili odbijaju cijepljenje protiv te bolesti.

Reakcija je to na pismo 200 austrijskih liječnika, predvođenih dr. Andreas Sönnichsen, koje su javno uputili tamošnjoj liječničkoj komori i njezinu šefu, dr. Thomasu Szekeres. U pismu austrijski liječnici osporavaju ranije pismo komorskog predsjednika kako ne postoji znanstveni razlog da se ikome ne preporuči covid cijepljenje, izuzev onih koji su na njega alergični. Realno, budući da nitko ne zna koja je to skupina alergičnih na covid cjepivo, austrijski liječnici reagirali su jednako tako pisanim odgovorom, a sve se to događa uoči najavljenog uvođenja obveznog covid cijepljenja u toj zemlji od veljače iduće godine.

Austrija i Grčka prve su EU zemlje koje su najavile obvezu covid cijepljenja, a za izbjegavanje su propisane visoke novčane kazne. Potpisani liječnici tvrde kako predsjednik njihove Komore ignorira dokaze o nuspojavama u pojedinih ljudi te smatraju da je cjepivo beskorisno za djecu, a da cijepljeni nisu u potpunosti zaštićeni od infekcije i kao takvi su svejedno skloniji okupljanju i netestiranju što je rizik za širenje zaraze.

ÖGK je najavio tri mjere protiv doktora; oduzimanje dozvole, oduzimanje ugovora ili podizanje optužnice. Iz Komore su pak objavili i kako je jedan pacijent preminuo od lijeka protiv parazita ( ne navode naziv, op.a.) nakon što mu ga je protiv covida propisao liječnik u Halleinu.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments