Iznio sam sve što je već bilo rečeno u medijima, tražit ću zaštitu svojih prava

Datum:

“U odnosu na navode o ‘pogrešno odstranjenom jajniku’, ponavljam kako sam stava da se ne radi o ‘nesavjesnom liječenju’, što sam bio spreman dokazivati i sudskim putem, a do čega, po tadašnjem savjetu pravnika, nije došlo. Smatram da bi danas vještačenje u postupku dokazalo upravo suprotno”, naveo je Ćorušić u priopćenju.

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata podnijela je prijavu Hrvatskoj liječničkoj komori i Ministarstvu zdravstva protiv Ćorušića tražeći njegovu ostavku i sankcije, nakon njegovog gostovanja u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”.

Ne ulazeći u detalje samog slučaja, Ćorušić ističe da je bitna okolnost kako ni sama pacijentica nije smatrala potrebnim poduzeti nikakve druge mjere kojom bi se ispitala njegova odgovornost te ispitao njegov dotadašnji i daljnji rad u struci.
Ističe kako nijedan drugi postupak povodom spornog događaja nije pokrenut, a on sam tada je bio kao i danas spreman svoje liječničko postupanje braniti pred stručnim povjerenstvima i komisijama te institucijama.
Ujedno, a s obzirom da se javno spominje potencijalna povreda prava pacijenata sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata, ističe da nije javno iznio nikakve relevantne okolnosti slučaja, a koji već nisu bili prethodno dostupni javnosti putem medija.

Međutim, govoreći o konkretnom slučaju, žali što pozitivni ishodi ostvareni za pacijenticu, a kao rezultat njegova djelovanja, nisu doprli do javnosti, za razliku od negativnih okolnosti koje je voditelj istaknuo.

Ujedno, u odnosu na nedavne objave portala Index te medija „Nacional“ u kojima ga se opisuje kao navodnog obiteljskog nasilnika te nositelja oružja, a koje informacije prenose i drugi mediji, Ćorušić u priopćenju demantira objavljeno te naglašava da će zaštitu svojih prava i interesa zatražiti sudskim putem.

 

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Program preventivne edukacije Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije nastavlja provoditi edukaciju...

Sirupi protiv kašlja s folkodinom zabranjuju se u EU

Sirupi protiv kašlja koji sadrže folkodin bit će zabranjeni...

Voditeljica Referentnog centra za PTSP o prvom vodiču za ljude s traumama

Nebrojeno se puta u nekom od javnih servisa dogodi...

Glukagon u spreju dostupan u ljekarnama na recept

Od 1. prosinca u svim je ljekarnama na recept...