Beauty hubIvonino iskustvo - četiri operacije do željenog izgleda nosa

Ivonino iskustvo – četiri operacije do željenog izgleda nosa

Iza Ivone Tevelly Grigić su četiri operacije nosa. Na posljednjoj je bila prije manje od mjesec dana i to u Istanbulu. Kako ju estetska medicina zaokuplja već 15ak godina nedavno je otvorila i prvo estetsko savjetovalište. Osim konzultacija vezanih uz ponudu estetskih tretmana u Hrvatskoj i svijetu, nudi čak i pratnju na estetske tretmane. Surađuje s brojnim klinikama i estetskim kirurzima u Hrvatskoj i inozemstvu. Za portalzdravlje podijelila je svoje iskustvo s operacijama nosa. Ali i tome kako se pripremiti za ovu operaciju iz osobnog iskustva.

Prikupljanje informacija

– Oblikom nosa bila sam nezadovoljna od puberteta te sam ga 2018. godine, već u zrelim godinama, napokon odlučila operirati. U tom trenutku, nisu postojale Face i Whats App grupe u kojima bih mogla dobiti informacije iz prve ruke i dobro se pripremiti. Forumi nisu toliko otvoreni i dinamični da bi mi pružili više informacija za moju kvalitetnu odluku kod odabira adekvatnog kirurga. Kako sam u to vrijeme funkcionirala tako da svi “estetski” kirurzi znaju i smiju sve operirati odabrala sam kirurga koji mi je 10 godina ranije uspješno izveo augmentaciju grudi. No, ovaj sam izbor šest mjeseci nakon operacije duboko požalila.

Nos se potpuno izobličio, vršak je pao, izdužio se, kost je previše “skinuta”, a alarna baza (širina nosa u dijelu gdje nosnice dotiču lice) nikada nije sužena što je bila moja želja. Nakon toga sam za reviziju odabrala ORL kirurga koji radi i estetiku. Na moju veliku žalost i razočaranje nos je popravljen u jednom dijelu. Baza nosa opet nije sužena, a vršak je nakon sljedećih šest mjeseci opet pao i dobio tzv. deformitet papiginog nosa, priča o svom iskustvu ova Osječanka.

Nakon druge neuspješne operacije Ivona se odlučila na odlazak u inozemstvo kako bi obavila reviziju.

Zahtjevne revizije

– Revizije su iznimno zahtjevne i konačni su rezultati puno manje pod kontrolom kirurga. Daleko više ovise o prijašnjim zahvatima, ožiljnom tkivu, memoriji tkiva, postoperativnom postupanju samog pacijenta te organizmu pojedinca. Nažalost, i nakon treće operacije je došlo do određenih deformiteta koji su sada, u četvrtoj operaciji, otklonjeni potpunom rekonstrukcijom nosa. Uz pomoć, između ostalog, Piezo UZV tehnike, radiofrekvencije te hrskavičnih graftova s rebra, objašnjava Ivona.
Recimo kako su rezultati rinoplastike 80 posto vidljivi nakon šest mjeseci kod normalne kože i primarne operacije.
– Kako sam znala da je ovo moja konačna rinoplastika iscrpno sam istraživala i odlučila se dobro pripremiti za operaciju. Svatko bi se trebao pripremati kako bi ubrzao oporavak te osigurao što bolji konačni ishod, savjetuje Ivona.

Bez alkohola, nikotina i uz laganu prehranu Ivona je reducirala i unos šećera uoči zahvata. Jednako je nastavila i u razdoblju nakon operacije.

Retainer te naočale

– Prva dva mjeseca nakon operacije treba izbjegavati direktno izlaganje suncu jer privremene modrice mogu postati trajne. Isto tako i vježbanje, saunu, kupanje u moru i bazenima zbog mogućnosti infekcije. Preporučuje se spavanje s lagano podignutim uzglavljem isključivo na leđima, a naočale se ne smiju nositi prva četiri mjeseca te nakon toga sve do isteka godine dana samo naočale laganog okvira. Što se tiče kože na licu, posebice na nosu, ona je nakon operacije iznimno osjetljiva. Od preparativne kozmetike treba upotrebljavati samo najblaže proizvode. Doktori u inozemstvu većinom pacijentima savjetuju nošenje retainera (silikonske udlage za nosnice) kako bi se očuvao oblik nosnica, iznutra i izvana, te vrška nosa minimalno 12 sati dnevno četiri mjeseca. Nakon svih mojih iskustava mogla bih reći da su nošenje retainera i izbjegavanje nošenja naočala glavna pravila postoperativnog postupanja, kaže Tevelly Grigić.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike