UdrugeIstraživanja, smjernice i kampanje - rezultati trogodišnjeg projekta

Istraživanja, smjernice i kampanje – rezultati trogodišnjeg projekta

Tri znanstvena istraživanja, šest dokumenata smjernica i niz kampanja, rezultat su trogodišnjeg projekta Zdravstveni opservatorij.
Na kraju projekt otvara se pitanje – kako dalje? Poručila je to na završnoj konferenciji Mirela Stanić – Popović, izvršna direktorica udruge Krijesnica, nositelja projekta. Projekt je, uz ostalo, pokazao kako bi trebalo izgledati donošenje javnih politika u pitanjima zdravstva i zdravlja.
Voditeljica istraživačkog tima projekta, doc.dr.sc. Ana Bobinac, navela je kako iza projekta ostaje niz dokumenata i istraživanja akademskoj zajednici, zdravstvu i organizacijama civilnog društva.
Nadalje, Zdravstveni semafor – kao dio ovog projekta, pokazao je kako loša iskustva pacijenata mogu degradirati cijeli sustav.
Vrlo je često da se pacijenti unutar sustava susreću sa zgradama iz 19. stoljeća, a tehnologijom 20 stoljeća, poručio je doc.dr.sc. Branko Ančić.
Sinergiju udruga i akademske zajednice kao jedan od rezultata ovog projekta istaknula je i dr.sc. Dorja Vočanec. Članica istraživačkog tima istaknula je i kako smo uz najsuvremenije terapije i intervencije u zdravstvu zaboravili – na čovjeka.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike