Beauty hubIsprobali smo uređaj za mršavljenje za koji postoji lista čekanja

Isprobali smo uređaj za mršavljenje za koji postoji lista čekanja

Dolaskom ljeta hit postaju tretmani za pomoć kod mršavljenja, skidanja masnih naslaga, celulita, te koji zatežu i učvršćuju kožu. Većina estetskih klinika danas nudi i velik broj različitih uređaja za oblikovanje tijela bez kirurških zahvata. Nas je zanimalo koliko ovi uređaji uistinu mogu sami odraditi posao. I je li priča o skidanju sala i zatezanju kože na određenim dijelovima tijela bez dijete i vježbanja ili zahvata poput liposukcije uistinu moguća ili je riječ samo o dobrom marketingu.

Režim prehrane

Stoga smo isprobali uređaj za ultrazvučnu kavitaciju i to s ciljem skidanja masnih naslaga na trbuhu. Riječ je o uređaju King shape za koji se u osječkom centru Slim & Fit termin čeka više od mjesec dana.
– Treba odmah reći da nema čarobne formule. Osobe koje se odluče za ovaj tretman ne treba zavaravati, jer uz tretmane King shapeom ide i obavezan režim prehrane. Naime, smisao King shapea je da vam pomogne da skinete neželjeni obujam na točno onim mjestima na kojima želite. Znači on je prateći dio dijete odnosno redukcijske proteinske prehrane. Često klijenti znaju reći “ako ću biti na dijeti onda mi ne treba King shape” . Tada objasnimo da će vam dijete pomoći da smršavite, ali smršavit će vam cijelo tijelo. No, King shape pomaže da primjerice posebno otopite masne stanice na trbuhu ako tretiramo taj dio i upravo će onda taj dio rapidno mršavjeti u odnosu na ostatak tijela. Svatko uz tretman dobije i primjer jelovnika koji isključuje ugljikohidrate i šećere, objašnjava nutricionistica Marina Grubić.

Bez viseće kože

U centru Slim &Fit kažu kako je najradikalniji primjer mršavljenja uz pomoć King shapea do sada kod njih ostvario muškarac koji je u godinu dana skinuo 60 kilograma.

– Riječ je o osobi koja je imala oko 150 kilograma i uz pomoć King shapea i redukcijske prehrane došao je na 90 kilograma. No, ono u čemu je King shape najviše pomogao je da iza skidanja tako velikog broja kilograma nije ostao efekt “viseće kože” već je koža potpuno zategnuta, napominje nutricionistica Grubić.
King Shape je uređaj koji kombinira više tehnologija; dualnu ultrazvučnu kavitaciju, radiofrekvenciju, infracrveni laser i endermologiju.

– Ta sinergija djeluje i na smanjenje obujma masnih stanica, mikrocirkulaciju i limfnu drenažu te učvršćuje vezivno tkivo. Sve nabrojane tehnologije su zajedno integrirane kroz različite aplikatore i aktiviraju se nakon vakuumskog usisa. Tretman je fokusiran samo na kožni i masni nabor tkiva u čašici bez djelovanja na okolno tkivo. To nam omogućuje u potpunosti sigurno i precizno djelovanje na metaboličke procese smanjenja obujma masnih stanica, drenažu, učvršćivanje veziva što za rezultat ima smanjenje masnih naslaga, redukciju celulita i zatezanje kože, objašnjava naša sugovornica.

Niska frekvencija

Fenomen kavitacije je dugo korišten u medicini, a svoju primjenu našao je posebno u estetskom segmentu. Masno tkivo zbog svoje niske koherentnosti reagira eksplozijom masne stanice pri primjeni ultrazvučnih valova niskih frekvencija. Rezultat toga je brza redukcija masnih naslaga na tretiranom području. Raspon rezultata ovisi o metaboličkoj sposobnosti organizma, stilu života i prehrambenim navikama.
Za razliku od ostalih uređaja u King shapeu imamo dvostruki ultrazvuk pod kutom 45 stupnjeva  sa snažnim lipolitičkim efektom u sinergiji s radiofrekvencijom i infracrvenim laserom koji se aktiviraju nakon vakuumskog usisa u aplikatoru što tretman čini visoko sigurnim i učinkovitim. Radiofrekvencija kontrolirano zagrijava tkivo na temperaturu 37-41° C što potiče stvaranje i reorganizaciju kolagenih vlakana.

Otpuštanje metabolita masti

Infracrveni laser jako potiče cirkulaciju, dotok hranjivih tvari i kisika te eliminaciju štetnih tvari. Smanjenjem obujma masnih stanica otpuštaju se metaboliti masti (glicerol i slobodne masne kiseline), raspadni produkti, toksini i voda. Sistem eliminacije kod svakog je organizma različit i ovisi o mnogo faktora. King shape potpomaže te procese kroz različite tehnologije ukomponirane kroz vakuum modove da bi ubrzali izlučivanje iz organizma, objašnjavaju u centru Slim&Fit.
Kako funkcionira King shape isprobali smo i sami. Naime, poželjno je da se dva sata prije tretmana ne konzumira hrana. Tretman smo isprobali ciljano na zoni trbuha i struka preko 3 sonde. Prva sonda (vakuum s integriranom dualnom kavitacijom i radiofrekvencijom) izvodi se 25 minuta kako se ne bi preopteretila jetra. Tijekom tretmana vrijeme osjeća se tek toplina. Potom kreće tretman drugom sondom (vakuum sa endorolerima, radiofrekvencijom i infracrvenim laserom) koji se izvodi 15-ak minuta. Za vrijeme tretmana osjeća se masažno lupkanje i toplina. Treća sonda (vakuum s radiofrekvencijom i infracrvenim laserom) izvodi se dodatnih desetak minuta. Pokreti su masažni u smjeru limfe i jako ugodni.

Broj tretmana

Tretman se ponavlja nakon sedam dana i broj tretmana ovisi o količini masnih naslaga, vrsti i stupnju celulita, metabolizmu i prehrambenim navikama klijenta.
Ovaj tretman je kontraindiciran kod onkoloških bolesnika, osoba s ugrađenim pacemakerom i metalnim implantantima, epilepsije, akutnih upala u trbušnoj šupljini, temperature, tromboze, težih bolesti jetre i bubrega, trudnica i dojilja te osoba koje su bile podvrgnute operativnim zahvatima u posljednja tri mjeseca. Početni rezultati trebali bi biti vidljivi odmah nakon tretmana. Broj tretmana ovisi o količini masnog tkiva, vrsti i stupnju celulita, metabolizmu i prehrambenim navikama. Potrebno je minimalno tri tretmana fokusirana na isto područje za konkretne rezultate. U jednom ciklusu se može raditi do 10 tretmana s razmakom sedam dana. Kod tretmana celulita na nogama najbolji rezultati su nakon mjesec do dva.
– Nakon tretmana odmah se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Štoviše poželjno je povećati tjelesnu aktivnost. 72 sata nakon tretmana najintenzivnije je izlučivanje iz organizma. Za to vrijeme, mokrenje je češće, a stolica može biti rjeđa. Boja mokraće bude tamnija, specifičnijeg mirisa. Potrebno je paziti na prehranu i piti veće količine čiste vode. Preporučuje se što više eliminirati masnu, slanu i začinjenu hranu te jednostavne šećere poput slatkiša, peciva, gaziranih pića, instant napitke  i alkohol, napominje nutricionistica Grubić.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

spot_img

Istražite

Popularno