fbpx
AktualnoGlobalLogic Hrvatska radi na razvoju uređaja za automatsku aplikaciju inzulina

GlobalLogic Hrvatska radi na razvoju uređaja za automatsku aplikaciju inzulina

Prvi projekt u zdravstvu na kojem rade predstavlja razvoj uređaja za regulaciju inzulina te spada u klasu 3 koja podrazumijeva razinu provjera i certificiranja s najzahtjevnijim kriterijima. Uređaj bi trebao pomoći osobama koje boluju od dijabetesa pri samostalnoj regulaciji razine šećera u krvi automatskom aplikacijom inzulina.

Zadovoljni smo zbog mogućnosti da svoja znanja i tehnologije koristimo u novim sektorima, a posebno smo ponosni na mogućnost razvoja novih rješenja koja poboljšavaju kvalitetu života. Na svjetskoj razini, Globallogic ima reference na projektima iz područja zdravstva, a pristupanje Hitachi grupi otvorilo nam je još više novih prilika, kako u području zdravstva tako i drugima“, rekao je Joško Rogulj, programski direktor za automotive, zdravstvo i ostale embedded projekte.

Medicinski uređaj na kojem rade inženjeri bit će dostupan diljem svijeta za nekoliko godina, a trenutno je fokus na tržište SAD-a, što za sobom povlači i strogo usklađivanje s američkim regulatornim tijelima (FDA – Food and Drug Administration), bez čijeg nadzora i konačne dozvole nijedan medicinski uređaj ne smije biti stavljen na američko tržište.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike