EU sredstvima započinje realizacija projekta za djecu i odrasle s invaliditetom

Datum:

Za izgradnju Dnevnog Centra Vrbovec u iznosu od 5,6 milijuna kuna, rekonstrukciju dva poslovna prostora u Dugom Selu za potrebe Dnevnog Centra za korisnike organiziranog stanovanja i Centra za ranu intervenciju i podršku djeci s teškoćama u razvoju (2,5 milijuna kuna) te rekonstrukciju poslovnog prostora u Novom Jelkovcu za budući Dnevni centar za korisnike organiziranog stanovanja u Jelkovcu (500.000 kn) potpisani su ugovori između Centra za rehabilitaciju Stančić te predstavnika izvoditelja radova. Tim potpisom kreće realizacija još jednog vrijednog projekta za djecu i odrasle s invaliditetom, a za koji su sredstva osigurana iz europskih fondova uz potporu resornog Ministarstva.

Na kraju jedne etape


Moram priznati da smo svi skupa nebrojeno puta izrazili dozu sumnje da će doći do ovog trenutka i potpisa ugovora s izvođačima. Međutim, ipak smo stigli na kraj jedne etape i mogu samo reći da sam presretna i ponosna. Prije svega zbog sve djece s ovog područja i osoba s invaliditetom koja će ovim projektom imati uslugu koja im je potrebna. To je bio naš konačni cilj za koji vjerujem da ćemo ga dovršiti upravo na način kako smo i zamislili – poručila je Sanjica Grbavac, ravnateljica Centra Stančić otkud su u posljednjih osam godina svojim projektima povukli čak 31 milijun kuna iz europskih fondova.

U skladu s epidemiološkim mjerama kratku svečanost potpisivanja pozdravili su partneri projekta, a ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vrbovec, Irena Martak, poručila je kako gotovo 250 djece s teškoćama i 48 odraslih osoba s invaliditetom kroz ove Dnevne centra imaju psihologa, logopeda i rehabilitatora što je nazvala neprocjenjivim.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...