COVID pozitivno novorođenče staro devet dana
ilustracija, Shutterstock

Opća bolnica u Jajcu objavila je u nedjelju da je u tom gradu potvrđen slučaj zaraze koronavirusom kod novorođenog djeteta starog svega devet dana.

 

Naime, majka i novorođenče su testirani na virus jer u obitelji imaju zaraženu osobu, test je potvrdio da su oboje pozitivni.

 “Zbog pozitivne osobe u obitelji, brzim antigenskim testom testirala se majka i test je bio pozitivan. Zbog zabrinutosti za novorođenče, majka se javila u našu ustanovu gdje smo testirali i dijete brzim antigenskim testom koji je također bio pozitivan, te su oboje poslani u bolnicu u Travnik”, navodi se u priopćenju bolnice u Jajcu.

Posljednjih je dana broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u Jajcu smanjen, a u četvrtom valu pandemije u tom je gradu od COVID-19 preminulo sedam osoba, prenosi Jajceonline. Slučajevi zaraze kod djece mlađe od godinu dana uglavnom su vrlo rijetki, ali se ipak događaju. Na svjetskoj razini djeca čine svega jedan do dva posto ukupno zaraženih.Pedijatri upozoravaju da koronavirus kod djece ne treba shvatati neozbiljno te da je potrebno zaštititi ih kao i najstarije koji su najpodložniji COVID bolesti.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments