VijestiCijepljeno više od 80 posto doktora zaposlenih u zdravstvu

Cijepljeno više od 80 posto doktora zaposlenih u zdravstvu

Protiv COVID-19 obje doze cjepiva primilo je 60 posto medicinskih sestara/tehničara, s jednom dozom cijepljeno ih je 70 posto što znači da uopće nije cijepljeno 30 posto od ove najbrojnije skupine zaposlenika zdravstva.

Podaci su to zaključno s proteklom nedjeljom 17. listopada pri čemu treba navesti kako je u hrvatskom zdravstvu 33 710 medicinskih sestara i tehničara.

Među liječnicima je slika drukčija te ih je u potpunosti cijepljeno više od 80 posto, a da nijednu dozu covid cjepiva dosad nije primilo ih je 11 posto od ukupno 15 677 doktora medicine.

Zdravstveni suradnici, doktori dentalne medicine, drugi radnici u zdravstvu uz navedene doktore medicine te medicinske sestre i tehničare čine zaposlenike hrvatskog zdravstva u ukupnom broju od njih gotovo 75 tisuća. Do navedenog datuma ih nije cijepljena četvrtina, a obje doze ukupno je primilo 64 posto zaposlenih u zdravstvu.

Treba navesti i da nije poznat podatak koliko je zaposlenih u zdravstvu preboljelo pandemijski infekt ili pak ima kontraindikacije za cijepljenje.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike