fbpx
OstaloAlati za pristupačnost stranici

Alati za pristupačnost stranici

Posebno nam je važno otvoriti mogućnost pristupa osoba sa invaliditetom, jer kako kažu u Hrvatskom savezu slijepih, invalidnost nije i nikad neće biti ničiji identitet. Smatramo to iznimno važnim, jer je medijska uloga koju preuzimamo, biti saveznik i glas, ne samo bolesnika i njihovih udruga nego i socijalno manje vidljivih skupina društva, osoba s invaliditetom. Pridružite nam se u podizanju razine javne svijesti o ljudskim pravima, zaštiti dostojanstva osoba s invaliditetom, kako bismo usmjeravali pogled društva na to da je svaka osoba njegov punovrijedan član.

Za slijepe i slabovidne osobe postoji prilagodba veličine tekstualnog sadržaja klikom na određenu ikonu s izbornikom za tu mogućnost.
Za osobe koje ne razlikuju boje ili ih one ometaju moguće je uklanjanje boja na cijeloj stranici.
Za osobe s poremećajima ili problemima čitanja, za osobe s disleksijom moguće je prilagođavanje fonta i razmaka između pojedinih slova.
Za navigaciju kroz stranicu zvučnim porukama stranica je optimizirana za korištenje alata koji nisu ugrađeni u stranicu, već se dodatni alat za to preuzima s interneta što korisnicima koji žele možemo preporučiti.

Na sva pitanja vam možemo odgovoriti putem e-maila na redakcija@portalzdravlje.hr

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike