Škola za roditelje u dubrovačkom Obiteljskom centru

Odjel Obiteljskog centra Dubrovačko-neretvanske županije krajem rujna planira održavanje besplatnih psihoedukacijskih radionica za roditelje.

Cilj im je osnažiti roditelje u njihovoj roditeljskoj ulozi i povećanju roditeljskih kompetencija kroz usvajanja dodatnih znanja i vještina.

-Na radionicama ćemo se baviti roditeljskim stresom, dječjim razvojem, odgojnim pitanjima, pristupima dječjim emocijama i odnosom prema roditeljskoj ulozi. Roditeljski stres, posebno je došao do izražaja u ovim pandemijskim vremenima, pa je tim više potrebno ojačati roditelje – ističe psihologinja Anita Milanović Lambeta, voditeljica Škole za roditelje.

To nije škola u pravom smislu riječi, već je edukacija za sve roditelje djece do sedme godine života. Namijenjena je roditeljima koji su zainteresirani za stjecanje novih znanja, interakciju s drugim roditeljima, razmjenu iskustava u području odgoja djece… Mogu nam se javiti svi
roditelji koji žele pospješiti svoje roditeljske kompetencije i koji žele razmijeniti iskustva s roditeljima i stručnjacima vezano uz odgojne teme. – naglašava Milanović Lambeta. Škola za roditelje održava se u sklopu preventivnog rada Obiteljskog centra. Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima u Centru za socijalnu skrb. Ovisno o interesu organizirat će se i ubuduće.
-Ovo je tek prvi ciklus radionica i zanima nas što će roditeljima biti zanimljivo, da kažu što njih zanima pa ćemo to uklopiti u buduće radionice  – govori nam psihologinja Anita Milanović Lambeta iz Obiteljskog centra koja je sličnu radionicu koja je polučila iznimno zanimanje već ranije organizirala kroz rad s udrugama civilnoga društva. Na radionici će se dijeliti iskustva, razgovarati i uvježbavati nove vještine. Program se odvija u 5 radionica, jednom tjedno u trajanju od dva sata u poslijepodnevnim satima. U tijeku su prijave i formiranje grupe koja može brojati 6 do 10 sudionika. Svi zainteresirani za više informacija mogu ih dobiti u Centru za socijalnu skrb Dubrovnik, Odjel Obiteljski centar na tel. 020/414 729; 020/ 414 710 ili na mail: czssdubrovnik@hi.ht.hr.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments