fbpx
AktualnoU Švedskoj ukidaju većinu mjera, procijepljeno gotovo 70 posto stanovnika

U Švedskoj ukidaju većinu mjera, procijepljeno gotovo 70 posto stanovnika

Tamošnja vlada je najavila da se 29. rujna ukidaju stroga epidemiološka pravila za javna okupljanja poput koncerata, sportskih događaja, kafića i restorana, no preporuka da se radi od kuće i dalje ostaje na snazi. Takva je odluka donesena unatoč činjenici da je i u Švedskoj broj zaraženih rastao proteklih tjedana zbog brzog širenja zaraznije delta varijante virusa. Argument je za ukidanje epidemioloških mjera malen broj smrtnih slučajeva u toj zemlji. Ta je zemlja i ranije bila specifična po tome što je izbjegavala stroga ograničenja tijekom pandemije uvelike se oslanjajući na dobrovoljne preporuke o distanciranju i održavanju higijene. Međutim, javna okupljanja, poput koncerata i sportskih događaja održavala su se sa strogo ograničenim broj posjetitelja, a slično je vrijedilo i za kafiće i restorane. Sve se te restrikcije ukidaju krajem mjeseca.
– Poduzimamo daljnje korake u povratku normalnoj svakodnevici – poručila je ministrica zdravstva i socijalne politike Lena Hallengren ponovivši stav švedske vlade „da
ograničenja treba ukinuti što je prije moguće”.
Hallengren je rekla da vlada također razmatra moguću upotrebu potvrda o cijepljenju za neke aktivnosti, iako se nada da to neće biti potrebno nametnuti u zemlji s tako visokom procijepljenošću.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike