fbpx
Prava pacijenataTko ima pravo na toplice? Evo popis dijagnoza i odgovor HZZO-a

Tko ima pravo na toplice? Evo popis dijagnoza i odgovor HZZO-a

Rehabilitacija u specijalnim bolnicama ovisi o dijagnozama, a popis “dijagnoza za toplice” nalazi se na ovom linku. To je Popis bolesti, bolesnih stanja i posljedica ozljeda za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije. Poslan nam je kao dio odgovora HZZO-a na pitanje “tko i kada ima pravo na toplice”.

Ključan je, razaznaje se iz odgovora, pri tome i Pravilnik slijedećeg naziva: Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući. Uz jednu od dijagnoza s Popisa, pacijent mora imati još jedan od uvjeta da bi ostvario pravo na rehabilitaciju. To su, prema odgovoru: funkcionalno oštećenje određenog stupnja te nemogućnost i neprimjerenost provođenja ambulantne rehabilitacije u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Bolnička medicinska rehabilitacija provodi se u specijalnim bolnicama kao početnao dnosno održavajuća, stoji u odgovoru.

Kako stojimo s listama čekanja za bolničku medicinsku rehabilitaciju upućeni smo da je za točne informacije najbolje kontaktirati direktno zdravstvene ustanove.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike