fbpx
VijestiPrvi reformski korak u zdravstvu bit će objedinjavanje javne nabave

Prvi reformski korak u zdravstvu bit će objedinjavanje javne nabave

Članovima savjeta, kaže Beroš, ne spori pravo na vlastito stajalište, ali u javnost Znanstveni savjet treba izlaziti s jasnim i jednoznačnim porukama koje ne zbunjuju građane.

“To što izlazi van kritiziram, molim da ne bude tako i molim sve koji participiraju u Znanstvenom savjetu da budu svjesni da iznošenjem svojih stavova na društvenim mrežama moguće rade štetu”, izjavio je Beroš nakon sjednice Vlade komentirajući Laucovu objavu na Facebooku kako je “konsenzus Znanstvenog savjeta da su cjepiva loša zaštita od zaraze”.

Znanstveni savjet je vladino savjetodavno tijelo na volonterskoj razini, a Beroš ističe da zajednički stav nakon sjednice toga tijela iznosi predstavnik Vlade, aludirajući pritom da to nije trebao učiniti Lauc.
O eventualnom izbacivanju Lauca iz Savjeta Beroš se nije očitovao rekavši kako misli da će “pojedinci shvatiti da iznošenjem svojih stavova štete i da će se to izmijeniti”.

S obzirom na kontinuiran porast broja zaraženih, Beroš nije demantirao da Nacionalni stožer civilne zaštite razmišlja i o proširenju upotrebe EU digitalnih COVID potvrda, no nikakve odluke još nisu donesene.

Sve je na stolu, pa i ta epidemiološka mjera, a Stožer na dnevnoj bazi promišlja o optimalnom trenutku za njezino eventualno uvođenje, rekao je ministar.

Osvrnuo se i na prijedlog reforme zdravstvenog sustava u sklopu koje će, neovisno o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, njegov prvi korak biti objedinjavanje javne nabave u zdravstvenim ustanovama.
“O tome treba li centralizirati županijske ustanove postoji i dalje prijepor. Vidjet ćemo što ćemo nakon konzultacija i e-savjetovanja iznjedriti kao konačni prijedlog odluke”, rekao je Beroš.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike