fbpx
AktualnoPrijava doktora zbog Facebook komentara?

Prijava doktora zbog Facebook komentara?

Obiteljski liječnik iz Rijeke, dr. Leonardo Bressan, prijavljen je Hrvatskoj liječnikoj komori zbog komentara na svojem Facebooku. Prijavio ga je ravnatelj HZZO-a, dr. Lucian Vukelić. No, prijave dr. Bressanu tu ne staju. Potom je anonimno prijavljen Državnom inspektoratu jer u siječnju pri javljanju u tv program – nije nosio masku.

O svemu ovomu javnost su obavijestili iz KOHOM-a otkud priopćenjem donose detalje ovih prijava. Prijava zbog Facebook komentara išla je jer je dr. Bressan na svojem profilu prepričao neke svoje radne dane u ordinaciji. Pa tako i situaciju gdje su kontrolori Zavoda inzistirali da obavijesti 15 pacijenata da se jave u HZZO. Kako zbog liječničkog posla dr. Bressan to nije stizao napraviti isti dan, poslao je Zavodu kartone pacijenata neka ih sami nazovu. Rezultat je prijava Komori, a paralelno ide i spomenuta prijava Inspektorata.

Vjerojatno je slučajnost to da je pročelnica Državnog inspektorata Ureda Rijeka Marija Vukelić, supruga ravnatelja HZZO-a Lucijana Vukelića. KoHOM smatra da bilo koje institucije i ustanove RH ne bi smjele djelovati pod političkim ili osobnim pritiscima pojedinaca, naveli su u priopćenju.

Iz Ministarstva dosad nisu reagirali na ove prijave, a obiteljski doktori opravdano se pitaju uvodi li se verbalni delikt.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike