OstaloMeđimurski model COVID cijepljenja - uz vlastitu platformu i call centar

Međimurski model COVID cijepljenja – uz vlastitu platformu i call centar

Cijepljenje u Međimurskoj županiji ide na način koji su regionalno ustrojili. Dio pacijenata javlja se svojim liječnicima, a dio preko internetske platforme objavljene na web stranicama županijskog Doma zdravlja u Čakovcu koji usko surađuje sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo. Pri Domu zdravlja formiran je i call centar pa se prema prijavama po prioritetima i u skladu s pošiljkama cjepiva ljudi pozivaju na cijepljenje. Odaziv je dobar. Uspostavili su i mogućnost prijave na cijepljenje mailom, ali to se nije pokazalo baš jako iskorištenim jer je to puno rjeđi način prijave i koriste ga uglavnom mlađi stanovnici, pa i oni rjeđe nego što se mislilo ali i ta mogućnost postoji.

Dr. med. Snježana Permozer Hajdarović kaže da je procijepljeno oko 23 tisuće osoba, da se manji dio cijepu u ordinacijama obiteljskih liječnika poput njene, ali da im je organizacija lakša i bolja kad su organizirani cjepni punktovi jer bi veći broj cijepljenih u ordinacijama stvorio gužvu. Obiteljski liječnici cijepe određenim danima uz svoj redovan posao, a vjeruje da će se organizacija prilagođavati masovnijim pošiljkama koje se očekuju.

Smatra da model dobro funkcionira, pa su tako procijepljeni domovi za starije, većina starijih i kroničnih bolesnika, teži bolesnici u dnevnim bolnicama te također u bolnicama je organizirano cijepljenje za alergičare ili posebne skupine bolesnika koji su cijepljeni u uvjetima nešto pojačane razine sigurnosti.

Od oko 1970 bolesnika o koliko skrbi dr. Permozer Hajdarović, dosad je cijepljeno oko 300 koji su bili uglavnom stariji i kronični bolesnici kao prioritetna skupina. Prijavljeno je još pedesetak iz mlađih skupina oni cijepljenje očekuju s najavljenim pošiljkama, ali kako među osiguranicima o kojima skrbi ima i dosta onih koji ne podliježu cijepljenju poput djece i mladih. Posla je puno, odaziv je dobar, svi se nadaju da će suradnjom i taj nimalo lagan radni ritam voditi procjepljivanju većine stanovništva tako da se pandemija savlada i zaustavi.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike