UdrugeKlub laringektomiranih Čakovec poziva na edukaciju

Klub laringektomiranih Čakovec poziva na edukaciju

Klub laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec uputio je poziv građanima s ciljem zdravstvene edukacije.
– Kako se početkom godine obično donose različite odluke pozivamo vas da naučite znakove upozorenja koji mogu ukazivati na rak larinksa – grkljana. Kako bi se u slučaju pojave tih simptoma što prije javili liječniku. Tako se bolest može otkriti na vrijeme dok su mogućnosti izlječenja veće.

No, još je važnije naučiti koji su rizični faktori za pojavu raka grkljana. S ciljem motivacije što većeg broja ljudi na usvajanje zdravog stila života koji može spriječiti nastanak brojnih sijela raka pa tako i raka grkljana.
Simptomi raka grkljana: promuklost i/ili promjena jačine i boje glasa, osjećaj stranog tijela u grlu, nadražajni suhi kašalj, smetnje u disanju, otežano i/ili bolno gutanje, povećani limfni čvorovi na vratu.
Rizični čimbenici : pušenje cigareta, konzumacija alkoholnih pića, nepravilna prehrana, gastro-ezofagealni refluks, izloženost štetnim kemikalijama i tvarima, genetska sklonost.

Pridružite nam se svake prve srijede u mjesecu u 9 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije koji Klubu pruža administrativnu, tehničku i stručnu podršku, poručuju iz Kluba laringektomiranih Čakovec.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike