HZZO će plaćati brzi antigenski test 61 kunu, novi cenzus za besplatno dopunsko
foto: Shutterstock

Brzi antigenski test Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ubuduće će plaćati 61,82 kunu, priopćeno je iz Zavoda nakon sjednice Upravnog vijeća.

HZZO je izmijenio koeficijent brzog antigenskog testiranja pa tako i cijenu koja uključuje i uzimanje uzorka.

U redovnoj proceduri na listu lijekova stavljen je lijek esketamin za liječenje teške depresije te lijekovi risdiplam i dupilimumab koji su kliničke paralele odnosno primjenjuju se u indikacijama koje se već nalaze na listi lijekova.

Na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a stavljena su suvremena pomagala nove generacije i istovrsna pomagala različitih modela i proizvođača.

Od 1. siječnja primjenjivat će se novi prihodovni cenzus za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna.

Dosadašnji prihodovni mjesečni cenzus po članu obitelji povećava se s 2000 na 2065,6 kuna, za samce s 2500 na 2582 kuna.

Ako ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu obitelji, mjesečno nije veći od 2065,60 kuna, članovi obitelji od 1. siječnja mogu dobiti policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a na teret državnog proračuna.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments