Hvarani organizirali specijalističke preglede na svom otoku

Datum:

Tako će Hvarani već od idućeg tjedna na svom otoku moći obaviti specijalističke preglede iz područja kardiologije i reumatologije, a u budućnosti i drugih specijalističkih grana medicine, bez potrebe za odlaskom u Split ili neki drugi zdravstveni centar.

Udruga Vita Pharos, koja djeluje već 23 godine, uz dugogodišnje sufinanciranje lokalnih samouprava – gradova Hvar i Stari Grad te općine Jelsa, već “pokriva” dva dolaska specijalista mjesečno te će sada uz novu organizaciju Hvarani imati najmanje šest dolazaka liječnika specijalista mjesečno što je u ovom trenutku dovoljno za potrebe stanovnika otoka.

Županijski Dom zdravlja u Hvaru u stalnom radnom odnosu ima liječnike obiteljske medicine, pedijatra, ginekologa, radiologa, oftalmologa, fizijatra i gostujućeg ortopeda, a samo dio ostalih specijalizacija ima dozvolu za rad u ovoj ustanovi čime su limitirane mogućnosti zdravstvene skrbi za lokalno stanovništvo tijekom cijele godine kao i turista tijekom sezone.

Zaklada Vera i dr. Matko Miličić – Maleško i Udruga građana Vita Pharos dogovaraju proširenje suradnje i na druge oblike zdravstvene pomoći stanovništvu otoka Hvara, poput akcije dermatološkog pregleda otočana kao i druge oblike ranog otkrivanja malignih i ostalih teških oboljenja.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...