fbpx
AktualnoHUBOL: Raspad bolničkog sustava za liječenje COVID bolesnika

HUBOL: Raspad bolničkog sustava za liječenje COVID bolesnika

Za eskalaciju širenja virusa i brojke hospitaliziranih HUBOL je prozvao ministra zdravstva Vilija Beroša. Navode da on svakodnevno servira lažni spokoj i sedirajućim glasom objavljuje sve veće brojke hospitaliziranih i umrlih, perući ruke od svoje vlastite odgovornosti i svrhe postojanja.

Istodobno, bolničko osoblje sve je umornije i uskoro će morati prestati s operacijama ili pregledima drugih bolesti jer je raspoređeno na COVID odjelima. A tamo im svakodnevno pristiže sve više oboljelih i uskoro će morati birati kojeg pacijenta prije smjestiti u krevet s kisikom ili mehaničkom ventilacijom.

Ilustrirajući situaciju u bolnicama, HUBOL ističe da pacijenti oboljeli od COVID-19 u Hrvatskoj, ako nemaju vezu, satima čekaju prijem u bolnički odjel jer nema slobodnih mjesta. U bolnicama nema dovoljno anesteziologa, infektologa i internista koji znaju liječiti ljude kojima su uništena pluća.

Oboljeli trebaju vezu da što prije dođu do kreveta koji je opskrbljen kisikom, a od komplikacija bolesti  
liječe ih kirurzi, ginekolozi ili neki drugi liječnici koji su se s liječenjem COVID 19 susreli tek u stručnoj literaturi.

Sustav ne postoji kad oni koji odlučuju je li taj sustav preopterećen, njegove usluge dobivaju jednim telefonskim pozivom upravi bolnice, bez obzira trebaju li cijepljenje, testiranje ili liječenje. Oni i njihova
rodbina, prijatelji i poznanici ne čekaju u redovima. Oni sve te usluge dobiju na poziv”, tvrdi HUBOL u priopćenju za javnost.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike