Donacija KB Sveti Duh kroz akciju Palčići za Hrvatsku
Donacija u KB Sv. Duh, foto: Goran Stanzl/PIXSELL

KB Sveti Duh dobio je u srijedu uređaj za neivanzivnu ventilaciju namijenjen prerano rođenoj djeci, vrijedan 122 tisuće kuna.

Riječ je o donaciji Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” i navijača Dinama Bad Blue Boysa, u sklopu akcije Palčići za Hrvatsku. Uređaj NCPAP/DuoPAP/HFNC s PRICO modom pomaže nedonoščadi pri disanju dok im se pluća ne razviju, odnosno dok ne počnu samostalno disati.

Riječ je o prvoj od tri donacije koje će biti uručene ovoga tjedna Odjelima neonatologije bolnica diljem Hrvatske. Naime, u sklopu akcije „Palčići za Hrvatsku” do sada je prikupljeno dva milijuna i 450 tisuća kuna.

Najmanji je problem skupiti novac i pokrenuti humanitarnu akciju, jer srca ljudi su zaista predivna i otvorena za ovakve akcije, rekla je na predaji donacije Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”.

Palčići” i BBB donirat će u četvrtak inkubator i fototerapijske lampe OB Zadar, a u petak bilirubinometar te fototerapijske lampe dobit će Odjel pedijatrije OB Dubrovnik. Zatim slijedi Slavonija, a nastavit će, kažu, donirati i dalje dokle god je novca na računu.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments