fbpx
Živi zdravoBioničko oko pokazalo se sigurnim za implantaciju, slijedi ispitivanje na ljudima

Bioničko oko pokazalo se sigurnim za implantaciju, slijedi ispitivanje na ljudima

Bioničko oko koje je razvio tim biomedicinskih istraživača na Sveučilištu Sydney i UNSW pokazalo se sigurnim i stabilnim za dugotrajnu implantaciju u tromjesečnoj studiji, utirući put prema ispitivanjima na ljudima.

Phoenix99 Bionic Eye je sustav za implantaciju, dizajniran za vraćanje vida pacijentima koji žive s teškim oštećenjem vida i sljepoćom uzrokovanom degenerativnim bolestima. Uređaj ima dvije glavne komponente koje je potrebno ugraditi: stimulator pričvršćen na oko i komunikacijski modul smješten ispod kože iza uha.

Objavljujući u časopisu Biomaterials, znanstvenici su opisali korištenje modela na ovcama kako bi promatrali kako tijelo reagira i liječi se kada se implantira uređaj, a rezultati su omogućili daljnje usavršavanje kirurškog zahvata. Biomedicinski istraživački tim sada je uvjeren da bi se uređaj mogao isprobati na ljudima.

Nije bilo neočekivanih reakcija tkiva oko uređaja i očekujemo da bi sigurno mogao ostati na mjestu dugi niz godina, izjavio je Samuel Eggenberger, biomedicinski inženjer.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike