Austrijski fond rovinjskoj bolnici darovao vrijednu donaciju
Foto: pristigla donacija u rovinjsku bolnicu

Rovinjska Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, dobila je donaciju vrijednosti od oko 95 tisuća eura.

Riječ je o velikodušnoj gesti Austrijskog državnog osiguravajućeg zavoda za ozljede (AUVA – Allgemeine Unfallversicherungsanstalt) od čak 50 suvremenih bolničkih kreveta. Time se obilježava 50 godina međusobne suradnje i potpisivanja prvog ugovora kojim se utemeljilo partnerstvo i razvilo prijateljstvo između AUVA-e i ove bolnice.


Želim naglasiti da se radi se o iznimnom činu AUVA-e, obzirom na uvjete poslovanja u ‘novom normalnom’ od izuzetnog značaja – kaže ravnatelj rovinjske bolnice, doc. dr. sc. Marinko Rade.

Obnova je u tijeku

AUVA je austrijsko državno zdravstveno osiguranje jednako kao što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj pa je stoga iznimno hvale vrijedan čin državne ustanove koja direktno odgovara Ministarstvu zdravstva i Vladi Republike Austrije da namjenski pomognu u podizanju zdravstvenog standarda jednoj prijateljskoj državi. Time AUVA šalje snažnu poruku podrške i stabilnosti ne samo dugogodišnjem partnerskom odnosu već i iznimnu poruku podrške u podupiranju svih naših projekata usmjerenih u razvoj bolnice, poručili su iz ove bolnice.


Ravnatelj Rade je istaknuo kako su radovi u obnovi bolnice u punom zamahu. U tijeku je obnova glavne bolničke zgrade gdje su smješteni pacijenti koji se liječe preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i svi domaći pacijenti dok se u prizemlju obavljaju djelatnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i traumatologije te iz područja neurologije. Obnavlja se i fasada i postavlja novi krov za što troškovi iznose 4.810.001,88 kuna, što se kao dovršetak prve faze planira u mjesecu lipnju ove godine.

Bolnica međunarodne reputacije

Područje rovinjske bolnice u ovom je trenutku najveće gradilište na području grada Rovinja čime će se znatno unaprijediti i poboljšati standard usluga na dobrobit svih korisnika, zaključuje ravnatelj doc. dr. sc. Rade.

Ravnatelj Rade inače je svojim dolaskom na čelo ustanove značajno unaprijedio njezin rad, a kao stručnjak i znanstvenik sa inozemnim iskustvima, međunarodno je priznate reputacije pa je rovinjska bolnica sve češće poželjno odredište bolesnika sa dobrim ishodima liječenja i dobrom reputacijom u odnosu prema pacijentima.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments