AktualnoSvaki pacijent mora dobiti potvrdu s terminom na koji je naručen u bolnici

Svaki pacijent mora dobiti potvrdu s terminom na koji je naručen u bolnici

Ravnatelji svih bolnica dobili su dopis Ministarstva zdravstva o obvezi upisivanja svakog termina na listu čekanja i informiranje pacijenata. Dopisom ministar Vili Beroš poručuje kako “ne želi zatvarati oči pred nepravilnostima koje se događaju u procesu dodjeljivanja termina za preglede i postupke”.

Liječenje je nužan element svake terapije. No, jednako je važna i komunikacija. Svaka pravovremena informacija pacijentu umanjuje nedoumice i dodatnu zabrinutost koja je već prisutna zbog same bolesti. Upravo na tom tragu održavamo i sastanke s udrugama koje predstavljaju pacijente kako bi i zdravstvena administracija dodatno unaprijedila komunikaciju sa svim dionicima u sustavu i zajedno stavili pacijenta u fokus našeg djelovanja, stoji u dopisu.

Ono što se konkretno od bolnica, nadalje, traži jest prikazivanje realnog vremena čekanja. Ali i stvaran broj naručenih pacijenata za apsolutno sve u zdravstvenom sustavu. Stoga zahtjeva da bez obzira na koji način se pacijent naručio mora dobiti potvrdu o točnom terminu.

Pacijenti koji ne dobiju takvu potvrdu, pozivaju iz Ministarstva, trebaju se obratiti ravnateljstvu bolnice.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike