fbpx
AktualnoRovinjska bolnica kroz pandemiju osnovala nove ambulante i odradila veći broj postupaka

Rovinjska bolnica kroz pandemiju osnovala nove ambulante i odradila veći broj postupaka

Ravnatelj ove bolnice, doc.dr.sc. Marinko Rade, opisao je taj podatak presedanom te naveo kako su otvorili nove ambulante za koje je postojao veliki interes te Tim za ranu intervenciju kod djece s neurorizikom. Dobrom organizacijom, kako je naveo ravnatelj Rade, uspjeli su kroz COVID pandemiju odraditi veći broj pregleda negoli u predpandemijskoj 2019. godini.
Spomenuti Tim pokrenuli su u jesen prošle godine i u prvih sedam mjeseci 2021. registrirali su 481 postupaka.

Broj postupaka lani je iznosio 220, a projekcije ukazuju na činjenicu da bi u 2021. godini mogli doseći 700 postupaka. Isto tako, specijalističko konzilijarna ambulanta pedijatrijske neurologije koju smo uveli zajedno s Dječjom bolnicom Srebrnjak je registrirala 591 pregleda. Po realizaciji, premašujemo sva očekivanja. Napominjem da je ova usluga službeno uvedena po prvi put u punom sastavu tima u sklopuusluga Specijalne bolnice Rovinj, a mali pacijenti dolaze iz cijele Istarske, a ponekad i susjedne Primorsko – goranske županije – izjavio je ravnatelj Rade.

Projekt je to koji je privukao i niz donacija, a posljednja vrijedna donacija ovoj bolnici stigla je iz Austrije otkud je Austrijski državni osiguravajući zavod za ozljede na radu (AUVA) donirao 50 suvremenih bolničkih kreveta vrijednosti 95 tisuća eura. Partnerska je to donacija koja se namjenski šalje prijateljskoj zemlji i ustanovi uime podizanja standarda zdravstvene zaštite.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike