fbpx
AktualnoMinistar Marić: Nismo imali zakopane novce, slijedeći korak je reforma

Ministar Marić: Nismo imali zakopane novce, slijedeći korak je reforma

Osim reforme sustava koju je najavio resorni ministar, dr. Vili Beroš, njegov kolega iz Vlade ministar financija, Zdravko Marić, bio je, da kažemo, frontman ove sjednice. Otvoren i direktan Marić je skinuo rukavice jer je smatrao da izostanak kamera u dvorani znači kako je sjednica zatvorenog tipa. I baš je dobro da je tako ministar financija i shvatio jer je vrlo otvoreno govorio i komentirao situaciju u zdravstvu, više puta nasmijao okupljene za ovim saborskim stolom, ali i bez političkog uljepšavanja pokazao što osobno misli o zdravstvu i njegovim milijardama duga.

Stavljamo pod tepih

  • Kad se prihodi pune mi sve stavimo pod tepih, onda dođe neka kriza. Radimo kada to trebamo raditi, mi smo odmah na početku smanjivali poreze. COVID se poistovjetio sa zdravstvenom krizom, zadnja kriza je bila bankarska i financijska i opet smo svi patili. Sigurno nisam toliko pametan da znam kako u godini COVID-a toliko lijekovi rastu, svi živi rastu pa kako?! A imamo podatke o smanjenom broju zahvata. Nisam zdravstveni djelatnik, samo stavljam temu. I meni banka dođe “plati mi 10 posto kamatu” pa to nikad neću prihvatiti, sjednem i tučem s s njima – govorio je ministar financija.

Otplata duga veledrogerijama novo je zaduženje, a novac nije “pao s Marsa”.

Nemam ja sefove u Ministarstvu financija pa sam sad odlučio nešto otključati. Mi dug prema veledrogrijama pretačemo kao dug prema banci – rekao je ministar Marić okupljenima koji su za njega imali još niz pitanja.

Zbog drugih obaveza morao je ranije napustiti ovu sjednicu koja je trajala gotovo tri sata, on je najavio kako će dr. Sabljar Dračevac poslati napismeno svoj odgovor na njezina ranija pitanja.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike