fbpx
Živi zdravoKlupa za dojenje u parku svake hrvatske županije

Klupa za dojenje u parku svake hrvatske županije

Cilj projekta je promicanje i podrška dojenju, poručuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Nabavljeni su i jednoobrazni setovi opreme za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji, koji će dobiti i klupe za dojenje.
U suradnji s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju i zajednice Supermame.hr, iz projekta “Živjeti zdravo” pozivaju građane da u svojim zajednicama pronađu jednu od klupa za dojenje na hodačkim stazama i u parkovima i učine korak više za vlastito i zdravlje svog djeteta.

Osiguravanje adekvatne i potrebne podrške dojenju od izuzetne je važnosti jer time se direktno utječe na razvoj viših stopa dojenja u zajednici, poručila je Dinka Barić, predsjednica Hrvatske udruge grupa za potporu dojenju koja više od 20 godina promiče važnost dojenja kroz različite programe.

Aktivnosti promocije dojenja šalju snažnu poruku majkama, kao i svima u društvenoj zajednici – dojenje je potreba svakog novorođenog djeteta i treba osigurati njegovu dostupnost, istaknula je Barić.
Iz zajednice Supermame.hr poručuju da su podrška i tolerancija izrazito važne za majku, pogotovo u početku dok se majka i beba tek upoznaju. To što sada postoje klupe za dojenje omogućuje slobodno dojenje svakoj majci bez znatiželjnih i osuđujućih pogleda.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike