UdrugeJa sam snaga - izložba hrabrosti udruge Nismo same i Vjekoslava Skledara

Ja sam snaga – izložba hrabrosti udruge Nismo same i Vjekoslava Skledara

“Ja sam snaga”, naziv je jedinstvene izložbe fotografija deset žena oboljelih od raka dojke, otvorene do 3. veljače u zagrebačkom Arena Centru. Izložba, koju najbolje opisuje njezin sam naziv, projekt je udruge Nismo same i fotografa Vjekoslava Skledara. Kako su opisali iz udruge, donosi snažne vizualne priče deset hrabrih žena oboljelih od raka dojke i suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja, naglašavajući važnost destigmatizacije za oboljele žene.

Poruka do srca ljudi

“Cilj izložbe je destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se suočile s teškom bolešću raka dojke i gubitkom kose. Trgovački centar nam se činio idealnom destinacijom za postavu, budući izložba “Ja sam snaga” u Arenu Centru za nas predstavlja spoj podrške zajednice i prostora koji će omogućiti da naša poruka dopre do srca što većeg broja ljudi. Ovaj umjetnički prikaz života kroz objektiv Vjekoslava Skledara želi utjecati na okruženje, potičući promjenu percepcije javnosti prema sve češćoj bolesti koja pogađa mlade žene”, istaknula je Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same.

Uz ostale projekte, riječ je o udruzi koja je svojim angažmanom dosad omogućila taksi prijevoz 864 žene na kemoterapiju. Uime nastavka osiguranja ovakve pomoći oboljelim ženama, Nismo same do kraja siječnja provodi 17. humanitarnu akciju koju se može podržati ovdje.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike